Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ فعالیت بانوان در برخی از رشته‌های ورزشی همیشه حواشی خاصی همراه داشته است؛ چندی پیش بانوان علاقه‌مند به بوکس خواستار دریافت مجوز حضور بانوان در این شته رزمی بودند و به تازگی نیز بانوان پاورلیفتینگ و ورزش زورخانه‌ای خواهان حضور در این رشته‌ها شده‌اند اما تاکنون تصمیم قطعی در مورد این رشته‌ها گرفته نشده و وزارت ورزش در حال بررسی این درخواست‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهین فرهادی‌زاد، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد درخواست فعالیت بانوان در سه رشته پاورلیفتینگ، بوکس و ورزش‌های زورخانه‌ای به ایسنا گفت: نامه کتبی این سه رشته به وزارت ورزش رسیده است و ما در جلسه شورای مدیریت ورزش با حضور افراد متخصص و مسئول موضوع را بررسی کردیم. متاسفانه فدراسیون‌ها کار مستندی را ارائه نمی‌دهند و باید در جلسات مختلف اطلاعات لازم را کسب و منسجم کنیم. علاوه بر این پیشینیه رشته را هم در نظر می‌گیریم که در بخش زنان چگونه است، از طرفی به ملاحظات فرهنگی هم توجه می‌کنیم. با توجه به اینکه در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمی‌توانیم رشته‌ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین مسائل پزشکی و ورزشی‌ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

او در مورد رشته پاورلیفتینگ گفت: این رشته باید توضیح بدهد که در چه حوزه‌هایی به دنبال فعالیت است. اگر بحث پرورش اندام را در نظر دارند، به سرعت و پس از دریافت نامه پاسخ منفی می‌دهیم چون بحث پرورش اندام و حجیم شدن عضلات شیوه‌های خود را دارد که با شرایط زنان جور در نمی‌آید اما مسئولان پاورلیفتینگ سه حرکت را معرفی کرده‌اند که دلایل خود را هم دارند؛ ما هم از نظر فیزیولوژی و سلامتی آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تعداد بانوان علاقه‌مند به زورخانه کم است


معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد ورزش زورخانه‌ای هم گفت: اکنون عکس‌هایی که از بانوان علاقه‌مند به زورخانه برای ما ارسال کرده‌اند، تعداد انگشت‌شماری را نشان می‌دهد. آیا هیاهوی این روزها برای همین نفرات است؟ در این زمینه به تاریخ تربیت بدنی هم نگاه می‌کنیم؛ ورزش زورخانه تاریخ دارد و برای کشور ماست. از طرفی بیش از آنکه ورزش باشد، ترویج آیین پهلوانی است که از بدو ورود به زورخانه، شکل و شمایل ساختمان زورخانه و اعمال و رفتارش نشان دهنده آن است. زورخانه برای مردان بوده و لباس آن هم کاملا برای مردان است مگر اینکه کار دیگری انجام بدهیم. برخی می‌گویند یک زمان را به مردان و زمانی را هم به زنان اختصاص دهیم اما در گذشته زنان در این رشته فعالیت کرده‌اند؟ بنابراین همه این موارد را همراه با مستندات و فیلم‌هایی که از این سه رشته داریم، بررسی می‌کنیم و جمع‌بندی لازم ر انجام می‌دهیم تا در شورای معاونان مورد بحث قرار بگیرد.

او در پاسخ به این سوال که نسبت دادن واژه پهلوانی فقط به مردان، درست است؟ گفت: خیر. پهلوانی، معرفت و مهربانی برای مردان و زنان است اما چرا دنبال پهلوانی در ورزش زورخانه می‌گردید؟ بروید پیشینه آن را ببینید که زنان هم بوده‌اند یا نه؟ باید هدف بانوان از انتخاب این ورزش را هم بپرسید.

مردان متقاضی فعالیت بانوان در زورخانه هستند


معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که موضوعات مختلف در گذر زمان تغییر می‌کنند، آیا این درست است که بگوییم چون از قبل نبوده پس در آینده هم نباشد؟ گفت: این ارتباط تا حدودی غلط است. ورزش زورخانه‌ای فدراسیون ملی و بین‌المللی دارد و نشات گرفته از فرهنگی تاریخی است. این ورزش اختراع نشده بلکه قدمت دارد، مردان در آن فعال بوده‌اند و آن را زنده کرده‌اند که کار بسیار خوبی است چون هر چه بتوانیم ورزش‌های تاریخی‌مان را زنده کنیم، معرفت‌های آن زمان را اشاعه می‌دهیم. با این حال نقش مردان در تاریخ ورزش زورخانه‌ای پررنگ بوده و هیچ جایی به زنان اشاره نشده است.

بیشتر بخوانید: موافقت مراجع تقلید با فعالیت زنان در ورزش‌های زورخانه‌ای

فرهادی‌زاد در واکنش به اینکه فرهنگ هم دچار تغییر می‌شود، بیان کرد: تاریخ برای گذشته است و تغییر نمی‌کند. فرهنگ یعنی اینکه نیاز حرکتی زنان را در قالب‌های مختلف، بر اساس علاقه شان جواب بدهیم و آن را به چهار رشته محدود نکنیم که این کار را هم انجام نداده‌ایم؛ اکنون زنان در رشته‌های جدیدی مثل موج سواری و پاراگلایدر فعالیت می‌کنند که شاید برای عموم مردم مبهم‌تر هم باشد اما زورخانه حاکی از حضور مردان بوده است. مردان بیشتر از بانوان متقاضیان فعالیت بانوان در زورخانه‌ها هستند، شما می‌توانید همین سوال را از آنها بپرسید که زنان در گذشته این رشته حضور داشته‌اند؟ به طور کلی ما شرایط رشته را از نظر وضعیت جسمانی، سلامتی، مسائل فرهنگی و نظرات علما مورد بررسی قرار می‌دهیم.

منبع: ایسنا لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ورزش بانوان زورخانه فعالیت بانوان ورزش زورخانه ای وزارت ورزش رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۴۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش معاونت امور زنان و خانواده در ارتقاء سطح اجتماعی بانوان

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: طرح توانمندسازی و ارتقاء سطح جایگاه اجتماعی بانوان تهیه و تدوین شده که رهاورد آن در مجموع ۱۹ اقدام و ۴۵ عنوان با تولی‌گری معاونت پیشرانی می‌شود. - اخبار فرهنگی -

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با جمعی از دختران نخبه دانش‌آموزی و دانشگاهی و مشاوران بانوان دستگاه‌های اجرایی دیدار داشت و در نشستی صمیمانه علاوه بر اینکه از وعده‌های تحقق یافته دولت در مسائل حوزه زنان سخن گفت، مسائل دختران نخبه را نیز شنید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در آستانه ولادت با سعادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، در دیدار با جمعی از دختران نخبه دانشجویی و دانش‌آموزی و مشاوران بانوان دستگاه‌های اجرایی که در سالن پیامبر اعظم (ص) وزارت کشور برگزار شد، ضمن تبریک این ایام با تبیین جایگاه زنان از دیدگاه اسلام و نقش محوری بانوان به عنوان ستون اصلی بنیان خانواده، اظهار داشت: ریاست جمهور از ماه‌های نخستین شروع به کار در شوراهای عالی، زنان را منصوب کردند و در برخی از وزارتخانه‌ها نیز جایگاه‌های مدیریتی برای زنان در نظر گرفته شد که همین امر به افزایش بهره‌وری در حوزه‌هایی که این قشر فعالیت داشته و دارند نیز منتهی شده است.

خزعلی با اشاره به نقش نظارتی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان یک نهاد بالادستی بر فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی گفت: دولت سیزدهم دولتی است که در آغاز حرکت خود سند تحول دولت مردمی را ارائه داد و در قالب راهبردهای پنج گانه‌ای نظام مسائل زنان احصاء شده که در نهایت طرح توانمندسازی و ارتقا سطح جایگاه اجتماعی بانوان تهیه و تدوین شد که رهاورد آن در مجموع 19 اقدام و 45 عنوان با تولی‌گری معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پیشرانی می‌شود.

او ادامه داد: این معاونت بیشترین مشارکت در سند تحول را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور داشته است.

 

آیا لایحه «ارتقای امنیت زنان» فمنیستی است؟

 

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه سامانه عدالت جنسیتی در ادارات طراحی شده است و مراحل نهایی را طی می‌کند، گفت: طبق پژوهش‌های راهبردی صورت گرفته بیشترین مسائل حوزه زنان و خانواده‌ها در زمینه اشتغال و کارآفرینی، تحکیم بانوان و خانواده ، اوقات فراغت و عفاف و حجاب بوده است.

خزعلی تصریح کرد: تحقق جذب یک درصد بودجه دستگاه‌های اجرایی در حوزه زنان و خانواده یکی از مهمترین گام‌های راهبردی در راستای ارتقا جایگاه مشاوران بانوان در ادارات بوده است که در سراسر کشور اجرایی شده و سبب ساز آن خواهد بود تا فعالان این عرصه بتوانند به نحو مطلوبی ایده‌های خود را به مرحله اجرا بگذارند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ساختار معاونت امور زنان و خانواده در دولت قبل تضعیف شده بود که تلاش شد با اصلاحات در ساختار حکمرانی بویژه در برنامه هفتم توسعه ایجاد جایگاه ارتقا یابد.

او با اشاره به اینکه توانمندسازی و کارآفرینی زنان با اولویت زنان سرپرست خانوار یکی از محوری‌ترین اقداماتی بوده که اجرای آن آغاز شده است، افزود: در این طرح با تخصیص امکانات اولیه کار و تسهیلات بانکی از مواد اولیه تا بازار زمینه برای کارآفرینی زنان فراهم شده است و همین امر خود بسترساز پایدار اشتغال برای بانوان بوده است.

خزعلی با اشاره به اینکه وعده رئیس جمهور برای حمایت از زنان سرپرست خانوار محقق شده، گفت: ایجاد صندوق ضمانت برای زنان سرپرست خانوار فاقد پوشش حمایتی در دهک 1 تا 5 از دیگر اقدامات راهبردی برای حمایت از بانوان کارآفرینی بوده که طی سال‌های اخیر با مشکل ضمانت بانکی مواجه بوده‌اند.

او ادامه داد: علاوه بر این در جریان سفرهای استانی نیز تسهیلات مناسبی برای اشتغال‌زایی بانوان مصوب شد در کنار آن کسب و کارهای پایدار ایجاد شده و راه اندازی بازارچه‌های فروش تولیدات بانوان برای رفع دغدغه فروش پس از کارآفرینی از دیگر اقداماتی است که اجرایی شد.

خزعلی با اشاره به افزایش 25 درصدی اعتبارات مشاغل خانگی افزود: این اقدام در راستای توان‌افزایی بانوان، حمایت از خانواده و حفظ استقلال مالی این قشر انجام شده است.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: در حوزه آسیب‌های اجتماعی زنان در مسائلی نظیر کاهش طلاق و ... نیز طرح‌های فرهنگی و اجتماعی نظیر راه اندازی سامانه هم ساز، تدوین سند مشاوره خانواده، طرح شکوه زندگی برای تحکیم خانواده، طرح محله یار در مناطق حاشیه‌نشین اجرایی شد.

او تصریح کرد: 175 تفاهم‌نامه در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری منعقد شده که توسط دستگاه‌ها اجرایی می‌شود.

در ادامه این نشست که در آستانه روز دختر در وزارت کشور برگزار شد؛ تعدادی از دانش‌آموزان و دانشجویان نخبه با معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده و مدیرکل امور زنان و خانواده وزارت کشور به گفت‌وگو نشستند و مسائل خود را بدون واسطه با مسئولان ارشد کشور در حوزه زنان و خانواده در میان گذاشتند.

در پایان این دیدار با اهدای شاخه‌های گل از دختران نخبه و مشاوران بانوان دستگاه‌های اجرایی قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمایت ویژه از صندوق‌های خرد روستایی در دولت سیزدهم
  • بهترین روش برای درمان آرتروز زانو
  • تلاش معاونت امور زنان و خانواده در ارتقاء سطح اجتماعی بانوان
  • کاروان ایران راهی سیبری شد؛ جدال غول‌های پاورلیفتینگ در کراسنویارسک
  • چه شده که زنان در ورزشگاه ها حرف های رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟
  • اسبقیان: هدف هیئت دولت ممانعت از ورود بانوان به ورزشگاه‌ها نیست/ هیچ مشکلی با تاج نداریم
  • تاج: اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفظ کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/ وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است
  • تاج:اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفظ کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است
  • تاج:اگر کسی نمی‌تواند کرامت بانوان را حفط کند حضورش در ورزشگاه‌ها منع می‌شود/وزیر ورزش از مسائل فرهنگی باشگاه‌ها نگران است
  • ورود زنان باید ضابطه‌مند باشد/ ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود